Gašparoviča podporí na základe dohody OZ Východ

12.02.2004 Celý región

Kandidáta na prezidenta a predsedu Hnutia za demokraciu (HZD) Ivana Gašparoviča podporí na základe 5. februára v Prešove podpísanej dohody o spolupráci občia...
Kandidáta na prezidenta a predsedu Hnutia za demokraciu (HZD) Ivana Gašparoviča podporí na základe 5. februára v Prešove podpísanej dohody o spolupráci občianske združenie (OZ) Východ so sídlom v Prešove. V jeho mene dokument podpísal predseda Igor Máthé, za tretej vlády Vladimíra Mečiara predseda dozornej rady Fondu národného majetku SR, dnes už bývalý člen Hnutia za demokratické Slovensko.

Gašparovič podporu OZ privítal a označil ju za výsledok \"starých dobrých blízkych kontaktov\". Potvrdil tiež, že OZ dostal pozvánku na člena-pozorovateľa nedávno ustanovenej Konfederácie národných síl Slovenska.
Bývalý predseda slovenského parlamentu neočakáva od OZ veľkú pomoc vo svojej kampani, pretože ju nechce robiť megalomansky \"s veľkými manifestačnými stretnutiami s občanmi\". Navyše, ako tvrdil pred novinármi po podpise dohody, nie je až taký solventný.
Gašparoviča potešilo, že keď sa predpoludním po Prešove prechádzal asi pol hodiny, tak nikto na neho škaredo nepozrel.
OZ má podľa informácií Máthého 1250 členov v 43 kluboch v okresoch Prešovského kraja. Má ekumenický charakter, sú v ňom občania všetkých rozhodujúcich vierovyznaní na východnom Slovensku.

(jj)
 

Vyberte región